Van de stichting

Beste lezer,


813.000 mensen keken. Jij ook? Ik heb het over het programma op Net 5, waarin 8 bekende Nederlanders uit de kleren gingen om aandacht te vragen voor mannenkanker. Dus ook voor teelbalkanker. Of zaadbalkanker zoals wij het bij de stichting noemen. Die verschillende manieren van benoemen van de ziekte heeft ons overigens aan het denken gezet. Zoeken jullie op zaadbalkanker, of op teelbalkanker? En vindt iedereen ons wel als je zoekt op teelbalkanker? Tips zijn uiteraard wel van harte welkom!


In dit december-magazine blikken we vooral terug op afgelopen ‘Movember’. Hoewel mannen de snorren dit jaar niet massaal lieten staan, zijn er genoeg ‘mooie’ voorbeelden te vinden. Fijn dat ze daarmee de aandacht vestigen op onder meer de ziekte die een grote rol speelt in ons leven. Te prijzen vind ik ook de ludieke actie van Simon Keizer & co. Ik kan alleen maar hopen dat er veel gepraat is en wordt over zaadballen checken, teelbalkanker en de mentale gevolgen.


Hoe leuk het ook is om een bekend persoon te spreken, júllie verhalen zijn voor ons het belangrijkst. En dus zijn we blij dat de Belgische Tim Vanhee zijn verhaal doet in dit magazine. Hij heeft geen partner en vertelt oprecht hoe moeilijk het voor hem was om alleen thuis te komen met de diagnose zaadbalkanker. De ziekte heeft hem gelukkig ook iets moois opgeleverd.


Volgend jaar kunnen jullie trouwens ook weer rekenen op verhalen die ertoe doen. Er hebben zich al nieuwe kandidaten aangemeld. Dat bewijst dat jullie niet bang zijn om over zaadbalkanker te praten. En dat is goed.


Ik wil via deze weg dan ook iedereen hartelijk bedanken voor de medewerking aan het magazine het afgelopen jaar. Fijne feestdagen wensen. Het komt jullie toe.


Vriendelijke groet,


Robin Duteweerd, Voorzitter Stichting Zaadbalkanker