Van de stichting

Beste lezer,


Zou jij uit de kleren gaan om de taboe rond zaadbalkanker te doorbreken? Een vraag die regelmatig door mijn hoofd spookte sinds ik de aankondiging van Net5 en Linda over het tv-programma One night only voorbij zag komen op social media. Ik vind dat wij ons als lotgenoten al flink 'blootgeven' door ons verhaal te delen in dit online magazine. We praten over hoe we ons geslachtsdeel checken, welke (seksuele) problemen we ervaren na een operatie en de impact van de ziekte op ons sociale leven. Gelukkig horen we van jullie steeds weer terug hoe belangrijk deze verhalen zijn.


Bas stelt zich zelfs voor een tweede keer kwetsbaar op. Hij stond in juni 2017 al in het magazine en vertelt nu hoe de vermoeidheid na kanker hem parten speelt bij het vinden van een baan. Knap dat hij desondanks altijd positief blijft. Daar kunnen we allemaal iets van leren. Net als van de kennis van oncologiefysiotherapeut Ann Taveirne die gepassioneerd vertelt over haar ervaringen met een wel heel jonge zaadbalkankerpatiënt. Ze geeft ook tips om in beweging te komen.


Tips en informatie vind je trouwens ook op de frisse website ‘Fitter bij kanker' van het Helen Dowling Insitituut. Misschien kan Arend je inspireren met zijn video over vermoeidheid, mocht je daar last van hebben. Wat je ook kunt doen is op 14 november een avondje bankhangen inplannen. Want ik heb me laten vertellen dat in de tv-uitzending lotgenoten aan het woord komen. En dat dus 7 bekende Nederlanders tijdens een dansact ‘HE-LE-MAAL NAAKT’ gaan.


Laat ik dan maar lekker mijn kleren aanhouden…


Met vriendelijke groet,


Robin Duteweerd, Voorzitter Stichting Zaadbalkanker


PS, we zijn altijd benieuwd hoe jullie omgaan met vermoeidheid en andere onderwerpen uit het magazine. Als je goede tips hebt, aarzel dan niet ze met ons te delen.