Mérie van der Rijt neemt afscheid

Beste lezer,

Met veel plezier ben ik meer dan twaalf jaar vaste tekstschrijver geweest van Stichting Zaadbalkanker. Ik ben de tel kwijt van het aantal interviews dat ik heb gehouden met patiënten, hun partners en ouders, artsen en verpleegkundigen. Hoewel er overeenkomsten waren, was ieder verhaal uniek.

Ik ben onder de indruk van de veerkracht waarmee mannen en hun naasten omgaan met zaadbalkanker. Het is niet niks, want de ziekte treft vaak jonge mensen die nog een heel leven voor zich hebben. Vaak zijn ze druk met het opbouwen van een carrière en een gezin. Sommigen moeten accepteren dat een kinderwens niet in vervulling gaat. Veel respect heb ik voor de professionals, waaronder de leden van de adviesraad. Geduldig gaven ze me uitleg over de ziekte en de behandeling ervan. Zonder uitzondering zijn zij betrokken en gedreven om mannen met zaadbalkanker vooruit te helpen. Het was ontzettend fijn om samen te werken met de bestuursleden van de stichting. Zeker in deze tijd is het bijzonder dat zij zich vrijwillig inzetten voor andere mannen die net als zij getroffen zijn door zaadbalkanker. Ook de samenwerking met Ivo Struik, directeur van het bureau, verliep vlot. Enorm bedankt allemaal!

Ook wil ik iedereen hartelijk danken voor het delen van zijn persoonlijke verhaal. Lang niet altijd is het gemakkelijk om te praten over zaadbalkanker. Het vertrouwen dat jullie me gaven, was een mooi cadeau. Voor mij is het nu tijd om te stoppen, zodat ik meer tijd heb voor het schrijven van mijn eerste roman. Ik draag het stokje vol vertrouwen over aan Arthur Snaauw en Nadine de Keijzer en wens hen veel succes en plezier.

Nogmaals bedankt voor de fijne samenwerking!

Mérie van der Rijt

CopyRijt Tekstproducties