Van de stichting

Beste lezer,


Van de stichting

Bedankt voor jullie openhartige reacties op Facebook naar aanleiding van onze vraag over kunstballen. Ralph en Siebrand vertellen in dit magazine iets uitgebreider over het wel of niet kiezen voor een zaadbalprothese.

In deze editie starten we ook met een rubriek waarin we onze adviesraadleden wat uitgebreider voorstellen. Ze hebben een belangrijke functie als vrijwilliger van onze stichting, maar doen ook in hun dagelijkse praktijk alles om het zaadbalkankerpatiƫnten steeds aangenamer te maken. Medisch oncoloog Martijn Kerst trapt af en vertelt over de testispoli in het AvL. Hij ziet met zijn team jaarlijks zo'n 100 patiƫnten, dus weet hij wel wat bijdraagt aan optimale testiszorg.

En natuurlijk in dit nummer een ervaringsverhaal. We hadden een leuk gesprek met Arjan van der Kooi die heel luchtig over teelbalkanker kan praten. Hij wilde voor zijn werk naar Canada en besloot eerlijk te zijn over zijn medische achtergrond. Dat leverde hem een hoop papierwerk op, maar ook een mooie anekdote die we jullie niet willen onthouden.

Tot slot nog wat korte berichten. Een daarvan wil ik even uitlichten. Zo blijken veel kankerpatiƫnten niet na te denken over de keuze van het ziekenhuis voor hun behandeling. Doen/deden jullie dat wel? We zijn benieuwd naar jullie afwegingen. Op Facebook en via info@zaadbalkanker.nl kun je erover meepraten. Wie weet sta jij dan de volgende keer in het magazine.


Vriendelijke groet,

Robin Duteweerd, voorzitter Stichting Zaadbalkanker