Mike Hulshof bezoekt de Later-poli van het Radboudumc

“Ik kon in alle rust vertellen hoe het écht met me gaat”

“Het hoofdstuk zaadbalkanker dacht ik afgesloten te hebben”, vertelt Mike Hulshof. “Maar nu ik ouder word, ervaar ik steeds meer ‘vage’ klachten. Zo is mijn cholesterol al tijden veel te hoog, terwijl ik best fit ben. Via de huisarts krijg ik er medicijnen voor, maar ik zou graag zonder willen. Toen ik in dit magazine over de Later-poli van het Radboudumc las, dacht ik meteen: daar moet ik zijn! Want hoe goed het contact met de huisarts ook is, ik merk dat ik meer nodig heb om me goed te voelen.”

Het verhaal van Mike begon ongeveer 25 jaar geleden. Hij was 19 en een bult in zijn buik bleek een uitzaaiing van zaadbalkanker. “Een intensief chemotraject volgde en na vier jaar was ik ‘genezen’. Ik, maar ook de artsen, waren dan ook heel verbaasd toen op ik op mijn 25e in mijn andere bal een verdikking voelde. Ook dat bleek zaadbalkanker, maar dan de ingekapselde vorm, zonder uitzaaiingen. In die volgorde komt het niet vaak voor, heb ik me laten vertellen. Ook daarvan ben ik goed hersteld. Er was wel bestraling nodig, maar niet zo intensief als de eerste keer. Daarna heb ik de draad vrij snel weer opgepakt. Ik leefde mijn leven en naast enige vermoeidheid heb ik me lang goed en fit gevoeld.”


Volledige APK
Nu is Mike 44, vader van twee jonge kinderen en hij runt een eigen bedrijf. “Dát, en de stress die daarmee gepaard gaat, speelt natuurlijk een rol in de vermoeidheid die ik regelmatig ervaar. Maar de hoge cholesterol en wat andere vage klachten krijg ik maar niet onder controle.” Hij kwam op Later-poli voor een consult met dr. Joyce Wilbers. “Ze nam echt de tijd voor mij en mijn partner. Ik werd er haast een beetje emotioneel van. Ruim een uur heb ik kunnen vertellen hoe ik me voel, wat ik ervaar en hoe het écht met me gaat. En ook naar mijn partner werd aandachtig geluisterd. Zij kon soms net iets aanvullen, of beter omschrijven waar ik last van heb.”

Digitale omgeving

Op de Later-poli werd Mike volledig door de molen gehaald. “Het voelt alsof ik in de garage ben voor een volledige APK en dat stelt me gerust. Want mijn lichaam heeft op jonge leeftijd veel te verduren gehad. De eerste testresultaten heb ik inmiddels binnen. Die kan ik online inzien wanneer ik dat wil. inzicht. Ik kon dan ook zien dat mijn ijzer en cholesterol nog steeds erg hoog zijn. Dat was een goede insteek voor het telefoongesprek dat ik laatst had met verpleegkundige Annet Bongaerts. Zij stelde voor om daarover met een internist in gesprek te gaan. Mijn klachten worden serieus genomen en men zet zich volledig in om samen met mij het juiste plan van aanpak op te stellen.”


Beloftes waarmaken

Naast een nieuw gesprek op de poli staat er voor Mike binnenkort ook een video-afspraak met Annet op de planning. Daarin komt zijn leeftijl aan bod. “Door het gebruik van moderne communicatietechnieken hoef ik niet steeds naar Nijmegen. Dat scheelt echt in de belasting. Het voelt zo ook niet alsof je bij de arts zit. Er wordt in jouw taal gesproken en het draait om jou. Dat zeggen ze, maar ze maken die belofte ook waar. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik me binnenkort weer beter ga voelen.”

Veelgestelde vragen op de Later-poli

 • Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en privé?


 • Welke risicofactoren op hart- en vaatziekten zijn er?
  Vaak lossen we dit op met een advies conform CVRM-richtlijn en de mogelijkheid tot verpleegkundige ondersteuning via beeldbell
  en.


 • Hoe ga ik om met vermoeidheid?
  Ook hier is het antwoord vaak in de vorm van verpleegkundige ondersteuning via beeldbellen.


 • Is er iets te doen aan mijn afwijkende longfunctie (na bleomycine)?
  In dit geval wordt vaak overlegd met een longarts voor het juiste advies met eventueel een verwijzing voor medebeoordeling.


 • Wat kan ik doen aan nierfunctiestoornis (bij cisplatinum)?
  De nefroloog wordt ingezet voor gericht advies.

Bekijk ook de video van de Later-poli: