Korte berichten

Publiekslezing zaadbalkanker UMC Utrecht uitgesteld

In het UMC Utrecht wordt op een later tijdstip een lezing gegeven over zaadbalkanker. Diverse specialisten komen aan het woord, waaronder een uroloog en een oncoloog. Een van de onderwerpen is vruchtbaarheid / hormoonhuishouding. Ook Hendrik Gremmels van de stichting komt aan het woord.

Herman Magazine

In ons magazine van februari gaf Ralph Stoové zijn mening over het wel of niet laten plaatsen van een prothese.

Hij is ook gëinterviewd in het tijdschrift Herman over het medisch gebruik van testosteron. Wil je het gratis magazine bestellen, dan kan dat hier

Kjeld Nuis wint 1500 meter in goede doelen-onderbroek

Kjeld Nuis werd vorige maand in Salt Lake City wereldkampioen op de 1500 meter. Onder zijn schaatspak was een goede doelen-onderbroek zichtbaar van Bawbags.

Bawbag is spreektaal voor wat we in Nederland ‘je zaakje’ noemen ofwel ‘balzak’. Bawbags draagt bij aan verschillende kankerbestrijdingsfondsen en dan vooral in de strijd tegen teelbalkanker.

Foto: ANP

Nieuw onderzoek: Is vermoeidheid bij kanker het gevolg van ontstekingen die het brein veranderen?

Dr. Marieke van der Schaaf, neurowetenschapper bij het Radboudumc in Nijmegen, start binnenkort met een onderzoek naar de rol van het brein bij vermoeidheid bij kanker. Daarbij richt ze zich in eerste instantie op zaadbalkankerpatiënten.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de resultaten uit het onderzoek.

De werving van ex-patiënten verloopt via de behandelend arts. Ben je 2 tot 10 jaar geleden in het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis of RadboudUMC behandeld, dan is het mogelijk dat je van je arts een informatiebrief over dit onderzoek ontvangt. Hierin staat staat wat deelname inhoudt en hoe je kunt deelnemen. Daarnaast zijn we op zoek naar controle deelnemers. Dit zijn mannen tussen de 18 en 46 jaar die nooit behandeld zijn voor kanker en geen chronische ziekten hebben.

Wil je meer informatie ontvangen over deelname als controle deelnemer, stuur dan een e-mail naar vermoeidheidnakanker.psy@radboudumc.nl