Van de stichting

Beste lezer,

Ga jij altijd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, of kies je voor de expertise van een specialist? Deze vraag legden we de vorige keer aan jullie voor. Het houdt jullie minder bezig dan protheses, hebben we gemerkt. Toch wijden we er een stuk aan in deze editie van het magazine. Want we vinden het belangrijk dat patiënten met een zeldzame ziekte als zaadbalkanker een optimale behandeling krijgen van een arts met de juiste kennis. Of in ieder geval met de juiste contacten. Adviesraadlid Tycho Lock benadrukt dit ook.

In dit magazine stellen we Tycho Lock uitgebreid aan jullie voor. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt, maar dit weerhoudt de uroloog er niet van zich in te blijven zetten voor de stichting en voor de wetenschap. Hij praat onder meer over een groot misverstand rond teelbalkanker.

Het ervaringsverhaal komt deze keer van Gerjan Niezink. Zijn zus schreef zijn verhaal op haar blog en de aangepaste versie lees je in het magazine. Ze benadrukken daarin ook de impact die kanker heeft op de familie en partner van de patiënt. Want daaraan wordt nog weleens voorbijgegaan. Een onderwerp waar we zeker weer aandacht aan gaan besteden in de nabije toekomst. Tips en adviezen van partners en familie van (ex)zaadbalkankerpatiënten zijn dan ook van harte welkom. Op Facebook kun je erover meepraten, maar mailen mag natuurlijk ook!

Vriendelijke groet,

Robin Duteweerd, voorzitter Stichting Zaadbalkanker