Korte berichten

Coronavaccinaties en kanker

In navolging van de Europese vereniging van medische oncologie (ESMO) pleit NFK ervoor dat mensen die minder dan vijf jaar geleden de diagnose kanker kregen, prioriteit krijgen in het vaccinatieprogramma.

Nick Wassink (21) wil teelbalkanker bespreekbaar maken

Nick Wassink uit Aalten kreeg eind september te horen dat hij teelbalkanker had. "De dokter zei het en ik dacht: dat is mooi klote!", zegt hij glimlachend op zijn zolderkamer. "Ik wil er graag over praten, het taboe daarop moet er echt vanaf."

Binnenkort vertelt Nick zijn verhaal in Zaadbalkanker Online

Eerste AYA-punt in Drenthe

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is het eerste ziekenhuis in Drenthe met een zogenaamd AYA-punt. AYA's (afkorting van Adolescents & Young Adults) zijn mensen tussen 18 en 35 jaar die voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben.

Save the date:

Publiekslezing Zaadbalkanker ONLINE op 12 april

De al meerdere keren uitgestelde publiekslezing Zaadbalkanker staat nu gepland voor 12 april. In ons magazine van maart delen we de details.

Pijn, doof gevoel of tintelingen in handen of voeten bij kanker

Wat is jouw ervaring?

(Ex-)kankerpatiƫnten kunnen tijdens of na chemotherapie of doelgerichte behandeling last krijgen van neuropathie. Symptomen van neuropathie zijn bijvoorbeeld een doof gevoel, tintelingen, pijn of andere klachten aan je handen en/of voeten tijdens of na een chemotherapie of doelgerichte behandeling.

Herken je deze klachten? Help andere (ex-)kankerpatiƫnten door anoniem je ervaring te delen. Zo geef je tegelijkertijd input voor vervolgonderzoek naar neuropathie.