Korte berichten

Video: bewegen en kanker

Op 4 december 2020 sprak op het DUOS jaarsymposium een autoriteit op het gebied van bewegen en kanker: prof. dr. Mats Borjesson uit het Zweedse Gothenburg. Zijn presentatie ‘Health benefits of physical activity in cancer patients’ staat op YouTube.

Podcast: Gewoon Seks

Een gesprek met Kes. Hij heeft teelbalkanker gehad. Wat voor invloed heeft dat op zijn seksleven?

DRCP: naar optimale samenwerking en zorg zeldzame tumoren

Experts op het gebied van zorg voor patiënten met een zeldzame vorm van kanker hebben het initiatief genomen voor het Dutch Rare Cancer Platform (DRCP).

Online seminar Erasmus UMC

Op donderdag 28 januari van 13:00-14:00 organiseert de expert groep Urogenitale Tumoren van het Erasmus Medisch Centrum Kanker Instituut een digitale bijeenkomst over kanker van de nieren, blaas, prostaat en teelballen. Vier clinici geven een korte uiteenzetting van hun specialisme, waarna ze vragen beantwoorden.

Adviesraadlid Martine Folsche levert een bijdrage over vruchtbaarheid en kinderwens na zaadbalkanker.

Gezien op Insta: De eerste fiets voor patiënten met zaadbalkanker

Bewegen tijdens chemotherapie is een must. Daarom zet het team van uro-oncologie in UMC Utrecht zich in om twee fietsen aan te schaffen, waarbij je je met virtuele ondersteuning op de mooiste bergtoppen van de wereld waant. De eerste fiets staat inmiddels in de AYA-ruimte, een ruimte voor jongvolwassenen met kanker.