Korte berichten

COVID-vaccinatie nu echt dichtbij voor kankerpatiënten

Kankerpatiënten met actieve ziekte, in een behandeltraject of herstellende van een behandeling, hebben een medische indicatie vanwege een verminderde weerstand. Dit is één van de groepen op de grieppriklijst die huisartsen gebruiken voor de selectie van patiënten voor een COVID-vaccinatie.

Kijken: Leven met kanker

Frans Dietvorst kreeg negen jaar geleden de diagnose uitgezaaide zaadbalkanker. Een ervaring die hem letterlijk én figuurlijk voor het leven heeft getekend.

In de serie Leven met Kanker op Rijnmond.nl vertelt Frans zijn verhaal op video.

Kankerspoken.nl

Kankerspoken.nl is een initiatief van de stichting ‘Verdriet door je hoofd’. Deze stichting heeft als doel kinderen (3-18 jaar) te informeren en ondersteunen die geconfronteerd worden met kanker van hun ouders of andere naasten. Ook informeren ze ouders, hulpverleners, leerkrachten en andere betrokkenen over wat er in deze kinderen omgaat. Zodat kinderen én ouders beter met de situatie om kunnen gaan.

Op de website vind je korte filmpjes, boeken, informatie, kleurplaten en posters die je als ouder kunnen helpen kanker voor je kind begrijpelijk te maken.

Resultaten ‘Doneer je ervaring over neuropathie’ bekend

Mensen die kanker hebben of behandeld worden met chemotherapie of doelgerichte therapie, kunnen last krijgen van neuropathie. Bij neuropathie werken één of meer zenuwen niet goed meer. Welke klachten men krijgt, hangt af van welke zenuwen zijn aangetast. De resultaten van een Doneer je ervaring over deze klachten staan nu in de vorm van een factsheet en rapport op de website van NFK.