Korte berichten

Wat doe jij in Movember?

Volgende maand is Movember. Met veel aandacht voor mannenkankers, zoals zaadbalkanker. Laat jij een snor staan, schrijf je een gedicht, of geef je voorlichting? We horen graag hoe anderen zich inzetten voor bewustwording. Dat mogen ook partners of andere naasten van (ex-)zaadbalkanker­patiënten zijn. Wie weet staat jouw verhaal in de Movember-editie van ons online magazine.

11 november Net5:

For one night only

Bekende Nederlanders gaan komend najaar opnieuw uit de kleren voor het Net5-programma For One Night Only. Negen BN’ers zullen strippen om voor KWF Kankerbestrijding aandacht te vragen voor de vroege opsporing van kanker. De tweede editie van For One Night Only is op 11 november te zien op Net5.

Update online publieks­lezing 8 november

Voorlopig programma

Op 8 november organiseren artsen van het ErasmusMC een online publiekslezing over zaadbalkanker. De sprekers zijn wél fysiek aanwezig en vertellen (onder voorbehoud) onder meer over de volgende onderwerpen:

  • Moeten we nog zaadbalkanker bestralen?
  • Vruchtbaarheid en kunstballen: hoe zit het?
  • Zijn de operatietechnieken verbeterd?
  • Het leven weer oppakken na zaadbalkanker, hoe doe je dat?

Inloophuis Poppy’s Young

Inloophuis Poppy’s Young is er voor iedereen die geraakt is door kanker in de leeftijd van +/- 16-30 jaar. En niet alleen als je zelf kanker hebt (gehad), maar ook voor je vrienden, familieleden of andere mensen in jouw omgeving. Je kunt ons vinden op Instagram waar we wekelijks berichten plaatsen die een glimlach op je gezicht kunnen brengen, je kunnen helpen je zinnen te verzetten of berichten die je aan het denken zetten. Zo geven we tips voor boeken, films en podcasts maar ook tips om te ontspannen en creatief bezig te zijn en nog vele andere dingen.

Ons doel is om ons inloophuis meer bekendheid te geven onder deze doelgroep: gewoon laten weten dat we bestaan. Bij genoeg bekendheid zouden we graag leuke activiteiten organiseren, om elkaar te leren kennen en te kletsen over de dingen die we allemaal meemaken. Dus help jij mee om ons inloophuis onder de aandacht te brengen?

Financiële gevolgen van kanker

Kanker of de behandeling ervan kan gevolgen hebben voor je inkomsten of uitgaven. Heb jij hiermee te maken (gehad)? De NFK (Nederlandse federatie van kankerpatiënten organisaties) wil in kaart brengen welke effecten kanker op je financiën heeft. Wil je hier aan meehelpen? Ook als de diagnose geen financiële gevolgen voor je heeft of had? Je kunt je ervaring vanaf 5 oktober anoniem delen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.