Korte berichten

Waardeer Stichting Zaadbal­kanker op Zorgkaart Nederland

Wie informatie zoekt over de kwaliteit van zorgaanbieders, zoals een ziekenhuis, een arts – óf een patiëntenvereniging, komt bij Zorgkaart Nederland terecht. Stichting Zaadbalkanker staat hier uiteraard ook op, maar we hebben nog geen waarderingen ontvangen. Heb jij goede ervaringen met onze stichting en wil je andere (ex-)patiënten laten weten wat wij voor je hebben betekend? Laat dan een waardering achter op Zorgkaart Nederland.

Hoe meer waarderingen wij ontvangen, hoe groter de kans dat mensen die met zaadbalkanker te maken krijgen onze patiëntenvereniging in het vizier krijgen. Voor ons is het bovendien een manier om de wensen en behoeften nog beter in beeld te krijgen. Alvast bedankt!

4 februari:

Wereld­kankerdag Kanker draag je niet alleen

Elk jaar op 4 februari staan mensen over de hele wereld stil bij kanker en de impact die deze ziekte heeft op ons leven. Ook vragen verschillende organisaties samen aandacht voor de hulp die zij bieden op allerlei gebieden om een verschil te maken. Door op deze dag het paarse lintje van het WKOF (Wereld Kanker Onderzoek Fonds) te dragen, draag je iedereen die door kanker is geraakt een warm hart toe.

OPROEP

Onderzoek chronische neuro­pathie na chemo

De Universiteit van Tilburg onderzoekt de mogelijkheden van een online zelfhulptraining voor (ex-)kankerpatiënten met chronische neuropathie na chemotherapie. Het doel van het onderzoek is de beperkingen door pijn in het dagelijks leven te verminderen. Voor het onderzoek zoeken ze mannen en vrouwen die de online zelfhulptraining willen uitproberen.

Stichting Zaadbal­kanker 25 jaar!

In de vorige editie van ons magazine las je al dat Stichting Zaadbalkanker 25 jaar bestaat. Om dat jubileum extra onder de aandacht te brengen passen we in 2022 ons logo een beetje aan.

Terugkijken: Online publiekslezing ErasmusMC van 8 november