Werken aan bewustwording in 2021

Bijna 100.000 mensen zagen de 'check je kiwi's'-video

Stichting Zaadbalkanker wil zoveel mogelijk mensen informeren over zaadbalkanker. Niet alleen de mensen die ermee te maken krijgen, maar ook de jonge mannen die in de risicogroep zitten. Hoe groter ons bereik, hoe beter. Daarom zijn we 2021 actiever geweest op onze sociale media-kanalen. Meervoud, want naast een Facebook-pagina, hebben we sinds juni een Instagram-account. Veel jongeren tussen de 13-21 jaar zijn daar actief.

nieuwe volgers

Groeiend aantal volgers Instagram In het begin gebruikten we het Instagram-account vooral om de ‘check je kiwi’s’-campagne te promoten. In september hebben we zelfs een betaalde campagne opgezet, waardoor bijna 100.000 mensen de video hebben kunnen zien. Het bracht ons ook de eerste volgers op Insta. Dat was het startsein om meer berichten te gaan posten. Van tips van ervaringsdeskundigen tot interessante quotes uit het magazine. De ‘link in bio’-functie zorgt ervoor dat lezers eenvoudiger kunnen doorklikken naar het verhaal dat hen aanspreekt. De volgers-teller staat nu op 80. We hopen natuurlijk dat het verder gaat groeien in 2022.

views gemiddeld

Meer bereik op Facebook Op Facebook zien we vooralsnog een hoger bereik dan op Instagram. Logisch, want deze pagina bestaat al langer. Toch hebben we besloten ook hier te professionaliseren. We verbeterden de kwaliteit van onze posts en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. In de periode januari 2021 tot augustus 2021 bereikte een post gemiddeld rond de 80 mensen. In september groeide dit naar gemiddeld 200 mensen.

views

Check je kiwi’s In september vroegen we extra aandacht voor zaadbalkanker met de grappige campagne ‘check je kiwi’s’. Bijna 100.000 mensen hebben de video gezien. Jij nog niet, of wil je nog een keer kijken?

Help je mee? We zijn trots op de groei die we zien. Het helpt ons nog meer mensen te informeren over zaadbalkanker. Heb je ideeën en suggesties, of vind je het leuk om mee te helpen onze accounts op Facebook en Instagram nog verder te laten groeien, meld je dan!

Top 10 best bekeken pagina's

1

Indrukwekkend: dagboek van een zaadbalkankerpatiënt

Het dagboek van Siemen, grotendeels bijgehouden door zijn partner Ysabel, is indrukwekkend en gedetailleerd. Van dag tot dag is te lezen hoe ze zich voelden en wat er allemaal kan komen kijken bij een zaadbalkankerdiagnose. De foto’s maken het verhaal nog aangrijpender. Niet voor niets een van de meestgelezen artikelen.

2

Twee keer zaadbalkanker, dat kán

Een ander heftig, veelgelezen ervaringsverhaal is dat van Marco. Hij kreeg voor de tweede keer zaadbalkanker en vertelt hierover in een open interview.

3

Wel of geen kunstbal?

Protheses houden veel zaadbalkankerpatiënten bezig. Het artikel met de voor- en nadelen van kunstballen, dat we in 2020 publiceerden, werd ook in 2021 veel geraadpleegd.

4

Stamceltransplantatie bij zaadbalkanker

Het verhaal van Stefan, die een stamceltransplantatie heeft moeten ondergaan, is uniek. Het komt niet vaak voor, maar toch willen mensen hier meer van weten. We zijn blij dat we dit onderwerp op verzoek van zijn partner hebben toegevoegd.

5

Als je kind zaadbalkanker krijgt…

Ook veelgelezen is het indrukwekkende verhaal van Margreet. Haar zoon kreeg zaadbalkanker. In het artikel vertelt ze hoe ze daarmee is omgegaan.

6

Als je ‘toevallig’ op zaadbalkanker stuit

Chantal en Dyon hebben een sterke kinderwens. In dat traject stuiten ze op zaadbalkanker. Hun verhaal, door de ogen van Chantal, is aangrijpend. Blije aanvulling: inmiddels is Chantal zwanger van hun eerste kindje! Gefeliciteerd, Chantal en Dyon!

7

“Ik zet me nu vrijwillig in voor de stichting”

Rutger Buma kreeg op jonge leeftijd twee keer te maken met zaadbalkanker. Hij had in die periode veel aan de stichting en wilde iets terug doen. Nu is hij onze penningmeester.

8

Slikken, smeren of injecteren?

We krijgen regelmatig vragen over testosteron. Via het forum, de mail en de Facebook-chat uitten zaadbalkankerpatiënten hun zorgen en onzekerheden over de voor- en nadelen ervan. In Slikken, smeren of injecteren lees je er alles over.

9

Let's talk about seks!

“Heeft zaadbalkanker invloed op je seksleven?’’ Een veelgestelde vraag waar we in dit artikel op ingaan.

10

“Ik koos de preventieve BEP-kuur, maar heb nog altijd veel vragen”

We sluiten de top 10 af met een ervaringsverhaal dat in mei is gepubliceerd. Het verhaal gaat over Martijn. Hij koos tijdens zijn behandelingen voor een preventieve BEP-kuur. In het artikel lees je wat hij hiervan vond.