De dubbeldikke zomereditie

Beste lezer, Wat een deceptie. De marathon du Mont Blanc – de sponsortocht van David Röell - ging niet door wegens slechte weersomstandigheden. Net nu hij er helemaal klaar voor was en de teller zo lekker begon op te lopen (waarvoor dank!). Gelukkig zit David niet snel bij de pakken neer. Sterker nog: hij is al op zoek naar een alternatief. We houden je op de hoogte.

In deze dubbeldikke editie van ons magazine houden we je ook op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen rondom zaadbalkanker. Zo worden sommige van onze lotgenoten met uitzaaiingen tegenwoordig met een robot geopereerd. Dat klinkt heel simpel, maar is heel complex. Daarover vertellen uroloog Tahlita Zuiverloon en uroloog in opleiding Arnout Alberts.

Marnix heeft zo'n complexe robotoperatie ondergaan. Na een verkeerde diagnose besluit hij een specialist in het buitenland te zoeken. Hoe hij uiteindelijk in het Erasmus terecht komt, lees je in dit magazine.

Naast een pagina vol partnerverhalen en de column van David, kun je ook het dagboek van Henk Jan lezen. Hij heeft tot in detail beschreven hoe zijn dagen rondom de diagnose en de behandeling van zaadbalkanker voorbijgingen.

Nu kan ik natuurlijk iets zeggen als: geniet van de zomer en veel leesplezier. Maar ik begrijp als geen ander dat het niet zo werkt als je met zaadbalkanker te maken hebt. Uit ervaring weet ik ook dat het lezen van informatie en ervaringsverhalen van anderen je helpt bij het accepteren van en vechten tegen de ziekte. Toch wens ik je een mooie en zo zorgeloos mogelijke zomerperiode toe.

Wil je jouw verhaal delen? Laat het ons vooral weten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken voor artikelen.

Laat van je horen! Ook als je informatie mist. Vriendelijke groet,

Robin Duteweerd, voorzitter Stichting Zaadbalkanker