Korte berichten

September 2022

Powder Days kajak-week

Ben jij tussen de 18 en 39 en heb je in deze levensfase de diagnose kanker gekregen? Ben je toe aan een life-changing outdoor-avontuur in Zuid-Frankrijk? Geef je dan nu op voor de Powder Days kajak-week! De Powder Days Foundation organiseert gratis outdoor-weken voor jongvolwassenen die kanker hebben (gehad). Tijdens deze onvergetelijke week daag je jezelf samen met lotgenoten fysiek en mentaal uit en werk je op een positieve en sportieve manier toe naar een nieuw normaal. Dit jaar vinden er in september weer drie kajak-weken plaats en onlangs zijn de inschrijvingen geopend!

Als je twijfelt of je het fysiek aankunt, of als je andere vragen hebt, neem dan vooral contact op (via aanmelden@powderdays-foundation.org). Kajakken kost niet veel kracht en er is eigenlijk altijd een manier waarop je toch mee de rivier op kunt.

Overzichtskaart werk en kanker

De overzichtskaart werk en kanker biedt ondersteuning aan werknemers met en na kanker die vragen hebben over werk. Je kunt de kaart in iedere fase van de ziekte en behandeling raadplegen. Via hyperlinks in de klikbare pdf word je direct naar specifieke informatie geleid die antwoord geeft op jouw vraag. De kaart is tot stand gekomen in opdracht van de Groep Werk en kanker, NFK en AbbVie.

Samen Beslissen

De Patiëntenfederatie Nederland geeft hun Samen Beslissen campagne een nieuwe boost. Door samen te beslissen zijn mensen tevredener over de zorg die zij krijgen en trouwer aan de afspraken die zij met hun zorgverlener maken. Toch gaat het niet vanzelf. De campagne Samen Beslissen roept op om vragen te stellen, beter te luisteren en gesprekken voor te bereiden. De campagne geeft tips en hulpmiddelen om beter en vaker samen te beslissen. En dat is vaak makkelijker dan je denkt, want samen beslissen doe je tijdens een goed gesprek. En een goed gesprek begint zoals de meeste gesprekken gewoon met “Hallo”.