Korte berichten

7 t/m 13 maart:

week van de zeldzame kankers

Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK) zoomt in de week van 7 t/m 13 maart in op beschikbare expertzorg. Het PZK trekt samen op met patiëntenorganisaties om patiënten zo goed mogelijk de weg te wijzen naar de juiste zorg, lotgenotencontact en betrouwbare kankerspecifieke informatie. Juist deze maand verschijnt een lijst met expertisecentra van de patiëntenkoepel VSOP. In ons magazine belichten wij telkens één van deze centra. Deze editie staat het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis centraal.

Klik hier voor het programma voor de week van de zeldzame kankers:

Belasting­aangifte: laat geen geld liggen

Vanaf maart 2022 staat de belastingaangifte over 2021 weer op de agenda. Misschien heb jij wel zorgkosten en/of meerkosten die fiscaal aftrekbaar zijn. Of je hiervoor in aanmerking komt, is heel persoonlijk. Actuele informatie hierover vind je bij Iederin:

mannen kregen de diagnose zaadbalkanker in 2021

Zaadbalkanker: de cijfers

De Nederlandse Kankerregistratie (NKR) heeft onlangs de cijfers van 2021 prijsgegeven. Daaruit blijkt dat vorig jaar 867 mannen de diagnose zaadbalkanker kregen. De helft van deze mannen is tussen de 30 en 44 jaar. Wil je meer weten over de zaadbalkankercijfers, kijk dan eens op de volgende website:

7 t/m 13 maart:

online publiekslezing kwaliteit van leven

In het Centrum voor Kwaliteit van Leven van het Antoni van Leeuwenhoek staan gespecialiseerde professionals klaar om patiënten en hun naasten te helpen bij problemen op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel gebied. Op 15 maart organiseert het centrum een online publiekslezing over kwaliteit van leven. Bekijk het programma en/of meld je aan op: