David blikt terug op de sponsorloop

“Geen ultra-trail heeft mij kunnen breken, chemo deed dat wel”

“Zaterdag 16 juli bijna 70 kilometer gelopen en een dikke Mont Blanc (4.933m) op en af in de hitte. Daarna was het lijden geleden wegens overschrijding van een tijdslimiet. Na 18.5 uur trail was het over en uit. Voortijdig moest ik de sponsorloop staken”, blikt David Röell terug op de sponsorloop.

Ondanks veel drinken bleek de warmte en volle zon te veel. David kreeg last van terugkerende kramp in zijn scheenbeen en de boven- en binnenkant van zijn benen. “Als ik tegen een steen aanliep en mijn evenwicht moest corrigeren, dan schoot de kramp erin. Gastro-intestinale problemen ook en nog wat probleempjes meer, maar afzien hoort erbij. Ik kijk dan ook terug op een heel mooie trail, met prachtige vergezichten van zonsopgang tot zonsondergang. ‘Suffering in paradise’ zou een passende titel kunnen zijn. Ik ben goed stuk gegaan, die bal(len) heb ik echt wel uit mijn broek gelopen. Detail: na de race was ik 4,1 kg lichter dan ervoor.”

Beide benen op de grond De dag na de trail werd het slagveld duidelijk: slechts 36% had de finish gehaald. In Davids’ leeftijdscategorie slechts 20%. De rest gaf op, of sneuvelde net als hij op een tijdsbarrière. “De statistieken van de afgelopen 10 jaar tonen uitvalpercentages van 25% tot 58%. In dat opzicht braken we dit jaar dus een nieuw record met 64% afvallers. Voor mij geen schande, maar een verfrissend lesje in bescheidenheid: ik hoor niet bij de beste 36% lopers. Dat is geen verrassing op je 59ste, maar toch goed om weer even met beide benen op de grond gezet te worden 😊”.

Chemotherapie is pas topsport Klinkt dit heftig? Volgens David valt dat nog wel mee. “De chemotherapie voor zaadbalkanker is het zwaarste dat ik zelf ooit gedaan heb, dat was pas écht topsport. Je ziet mij niet door de knieën gaan bij een ultra-trail, huilen ook niet. Bij chemo was dat wel zo, ik zat er helemaal doorheen, wat een ellende was dat!”

5.490 views Terugkijkend zegt David: “Ik vond het leuk om deze campagne te doen, om mij op deze manier in te zetten voor Stichting Zaadbalkanker. Mijn doel was ook hetzelfde: een groter publiek bewuster te maken om regelmatig je kiwi’s te checken, en dat is best goed gelukt. Zo had ik op een laatste eigen post alleen al 5.490 views. En als ik zie dat ik daarnaast €1.850 euro heb binnengesleept voor Stichting Zaadbalkanker en zo ook misschien weer een paar jongens chemotherapie kan besparen doordat ze er vroeger bij zijn, dan is dat de moeite zeker waard geweest.”

Stichting Zaadbalkanker is heel trots op deze prestatie van David. Dat hij de finish niet haalde door barre omstandigheden en tijdslimieten is voor ons geen reden om bij de pakken neer te zitten. Geen van allen doen we het hem na! We bedanken hierbij David voor zijn inzet en alle donateurs voor de gulle giften! De €1.850 die David heeft binnengesleept gaan we inzetten om zoveel mogelijk jonge mannen maandelijks hun kiwi’s te laten checken.

Heb jij ideeën of suggesties hoe we dat nog beter kunnen aanpakken, laat het weten!